PAGINA DE VOT INDIVIDUAL

DESIGN URBAN

Raspiua_campanie

Total 327 vot(uri).

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

RĂSPIUA – Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială

Răspiua va fi un spațiu de joacă polisenzorial destinat tuturor tipurilor de copii, incluzându-i și pe cei cu diferite dizabilități, fie ele locomotorii, vedere, hipoacuzici sau cu probleme mentale. Acum proiectăm locul de joacă accesibilizat, după o fază amplă de cercetare printre copii, viitorii beneficiari. Am organizat focus grupuri în trei școli speciale din București, am adus copii cu dizabilități la întâlniri pentru observație directă în locuri de joacă tipice și am pregătit un playdate polisenzorial pentru copii cu dizabilități și tipici deopotrivă.

Concluzia dată de cei peste 100 de copii: un loc de joacă cu cât mai multă elasticitate. Această proprietate a materialelor (am testat tuburi, bureți, materiale cauciucate, plase) are un impact direct asupra libertății de joacă și curajului sporit în fața necunoscutului (în speță pentru copiii cu deficiențe de vedere).

Cu cei 10.000 de lei în plus ne propunem să îmbogățim locul de joacă cu o structură elastică de corzi, care să dubleze ca aparat de gimnastică pentru îmbunătățirea musculaturii și echilibrului copiilor cu dizabilități. Dacă ne mai rămân bani, vrem să-i investim în continuare în aparate — putem cumpăra materiale mai diverse pentru experiența polisenzorială sau putem ridica nivelul de complexitate al anumitor structuri din spațiul propus.

Total 327 vot(uri).

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Autentifică-te ca să votezi!

 

VOTEAZĂ ȘI